Brnabić je ruskom ambasadoru dala stenograme svog intervjua / Foto: FoNet_AP

Zaharova: Brnabić predala Čepurinu stenogram sa dokazima da je pogrešno interpretirana

Premijerka Srbije Ana Brnabić odnela je ruskom ambasadoru u Beogradu Aleksandru Čepurinu stenogram intervjua sa američkom agencijom Bloomberg kao dokaz da je pogrešno interpretirana njena izjava da će Srbija odabrati EU, a ne Rusiju ukoliko bude bila primorana na to, tvrdi portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

”Ambasador Rusije u Beogradu specijalno se sastao sa Brnabićevom s ciljem da razjasni šta je tačno rečeno u tom intervjuu. Premijer Srbije mu je predala potpuni stenogram svog intervjua u kojem se ne navodi izjava koja joj se pripisuje”, rekla je Zaharova, a prenosi “Sputnjik”.

Ovaj demanti je došao tri dana od kada je premijerka Srbije Ana Brnabić svojom izjavom uzburkala javnost, pa su se ostvarila nadanja Sputnjika da će Brnabić reći da je pogrešno protumačena i da se državna politika ne menja. Umesto da objasni srpskoj javnosti šta je zaista rekla ili mislila da kaže, premijerka Brnabić se odlučila da svoj intervju demantuje pred ruskim ambasadorom, na zatvorenom sastanku održanom 5. jula u zgradi Vlade.

”Ovo je prvi put u istoriji da se saopšti da je premijer jedne zemlje predao nečijem ambasadoru stenogram svog intervjua. Kakvo poniženje”, napisao je glavni i odgovorni urednik agencije Beta Dragan Janjić na svom tviter profilu. Ovo je samo jedan od tvitova kojima srpska javnost na društvenim mrežama iskazuje svoje razočaranje i potišenost, kako samim demantijem, tako i načinom na koji je postupila nova premijerka.

Za sada, potvrda reči Marije Zaharove nije stigla iz Nemanjine 11. Nije se oglašavala ni agencija Bloomberg.