Andrija Mandić / Foto: FoNet, Nenad Ðorđević

Mandić: Crna Gora na ivici građanskog rata

Lider opozicionog Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić izjavio je juče da se Crna Gora nalazi “na ivici građanskog rata”.

Mandić je na vanrednoj konferenciji za novinare pozvao poslanike i pristalice tog opozicionog saveza da se od, kako je rekao, napada režima “brane u skladu sa tradicijom u Crnoj Gori”. On je povodom odluke Administrativnog odbora Skupštine Crne Gore da se skine poslanički imunitet poslaniku DF Nebojši Medojeviću kazao da “preuzima odgovornost za sve što će se desiti u Crnoj Gori” i rekao da DF ima pravo “na samoodbranu”, kao i da sve koji su glasali za skidanje imuniteta Medojeviću smatra “ličnim neprijateljima”. Navodeći da crnogorska vlast “batina i ponižava onu drugu Crnu Goru”, Mandić je rekao da je DF “spreman i naredan svemu što sledi”.

Inače, Administrativni odbor crnogorskog parlamenta skinuo je poslanički imunitet Medojeviću na zahtev specijalnog tužioca za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Milivoja Katnića koji ga sumnjiči da je počinio krivično delo pranja novca. A sama sednica protekla je na ivici fizičkog obračuna između poslanika Demokratskog fronta i članova tog tela iz vladajuće DPS.