Konsultacije Vučića i DJB, jun 2016 /FoNet: FoNet, Aleksandar Levajković

Vučić: Od ponedeljka razgovori o premijeru

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da će od ponedeljka početi razgovore sa svim predstavnicima poslaničkih grupa o novom premijeru Srbije.

“Od ponedeljka počinjemo razgovore sa svim predstavnicima izbornih lista iz parlamenta. Da to završim u jednom danu. Da onda razgovaram s koalicionim partnerima, da onda razgovaram unutar stranke, u okviru SNS, da se niko ne naljuti. Želim sa njima da razgovaram”, rekao je Vučić. On je prethodno naveo da će novi premijer biti izabran oko 20. juna, jer planira da celu novu Vladu Srbije pozove na ceremoniju inauguracije i da će skupštinska sednica za izbor nove Vlade biti održana u periodu od 12. do 18. juna.

Podsetimo, Vučić je, kao mandatar za formiranje Vlade Srbije, početkom juna prošle godine održao konsultacije sa predstavnicima poslaničkih grupa. Sastanak sa predstavnicima Pokreta “Dosta je bilo” trajao je samo 10 minuta, jer je, prema rečima lidera DJB Saše Radulovića pokušao Vučiću da uruči tužbu koju je podneo pre dve godine protiv njega, a mandatar je, kako je tvrdio, odmah krenuo da vređa, nazivajući ga lopovom i lažovom. (RTS, 7. 6. 2016. godine)