Foto: FoNet, Aleksandar Levajković

Održan protest protiv “autokratskog režima Vučića”

Predvođeni dobošarima i transparentom na kome piše “Ujedinjeni protiv diktature”, učesnici protesta protiv “autokratskog režima Aleksandra Vučića” održali su sinoć protestni skup.

Oni su sa Trga Republike krenuli u šetnju centralnim ulicama Beograda izražavajući nezadovoljstvo zbog Vučićevog preuzimanja dužnosti predsednika Srbije. Među okupljenima bili su i predsednik “Pokreta slobodnih građana” Saša Janković, lideri pokreta “Dosta je bilo” i Dveri, Saša Radulović i Boško Obradović, predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić, kandidat na izborima za predsednika Srbije Vuk Jeremić, lider Pokreta za zdravu Srbiju Milan Stamatović, bivša predsednica DSS-a Sanda Rašković Ivić, kao i brojni poslanici Demokratske stranke.

“Danas smo videli navodnu inauguraciju koja nije pokazala ništa novo osim da je car promenio odelo. U Srbiji postoje dva puta, jedan u kome društvo vode Vučić i njegov SNS, a to je put diktature i uništavanja slobode, a drugi je put slobode i demokratije za koji se zalažu ljudi koji su danas okupljeni na Trgu Republike”, kazao je Janković. Uoči protesnog skupa, iz opoziconih stranaka su pozvali građane da se mirno “suprotstave političkom nasilju kojim Vučićev režim već pet godina unazađuje Srbiju i urušava osnovne temelje demokratije u državi”.