Foto: FoNet, Nenad Ðorđević

Tužilaštvo ćuti o saznanjima Marije Mali u slučaju „Hercegovačka“

Tri i po meseca od izjave Marije Mali, bivše supruge gradonačelnika Beograda Siniše Malog, da zna ime firme koja je rušila objekte u Hercegovačkoj ulici, Više javno tužilaštvo ne želi da saopšti da li je ona saslušana u vezi sa ovim navodima.

U odgovoru „Insajderu“ tužilaštvo ističe da bi objavljivanje te informacije  „ugrozilo dalje vođenje postupka“. „U vezi Vašeg pitanja obaveštavam Vas da se radi o predistražnom postupku i da se tužilaštvo, dok traje ova faza postupka ne oglašava u javnosti sa podacima koji se odnose na to koji su nalozi dati policiji, kao ni u vezi toga sa kojim licima i na koje okolnosti je policija u predistražnom postupku obavljala razgovore. Ovo se odnosi na sve predistražne postupke“, navodi se u odgovoru. Ali, „Insajder“ ističe da im je upravo ovo Tužilaštvo pre više od šest meseci, u svom odgovoru navelo delove predistražnih postupaka, kada je saopštilo da je četiri puta uputilo zahtev policiji za prikupljanje obaveštenja u vezi s događajima u Hercegovačkoj ulici, ali da policija na ove zahteve ne odgovara.

Podsetimo, Marija Mali je u intervjuu za portal KRIK govorila o poslovima svog bivšeg supruga, navodeći da je Siniša Mali dobio puno starateljstvo nad troje maloletne dece za samo nekoliko meseci, iako takvi postupci mogu da traju i do pet godina i u velikoj većini slučajeva deca pripadnu majci. Osim toga ona je govorila o učešću Malog u slučaju “Savamala” i drugim sumnjivim poslovima, ali i ispričala kako je bila primorana da i sama učestvuje u takvim radnjama. Ipak, polovinom marta bivši supružnici saopštili su da više javno neće govoriti o privatnom životu.