Aleksandar Šapić / Foto: FoNet, Aleksandar Levajković

Počinje rušenje dvadesetak vikendica na Savskom nasipu

Predsednik Opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić potvrdio je da će uskoro biti porušeno dvadesetak objekata na na Savskom nasipu.

On je novinarima „Insajdera“ kazao da su rešenja za rušenje dvadesetak nelegalno izgrađenih objekata odštampana i da će u toku dana biti okačena na kuće čime se stiče legalno pravo za njihovo rušenje u roku od osam dana. Inače, na Savskom nasipu nalaze se i nelegalno izgrađene vikendice sinova predsednika Republike Tomislava Nikolića. Šapić je za N1 ponovio da je Opština sastavila spisak prioriteta kada su nelegalni objekti u pitanju, a među njima su 205 objekata na javnim površinama i 125 na Savskom nasipu. Svi ti objekti su u procesu legalizacije, a Šapić kaže da je Opština od Grada tražila da se donesu rešenja o legalizaciji kako bi se znalo da li će biti rušeni ili ne. Grad je odlučio o samo jednom objektu i to onom pored Studentskog grada čiji vlasnik je Šapićev rođak. Predsednik Opštine Novi Beograd kaže da pozdravlja odluku grada, ali napominje da ako će se stati samo na jednom objektu onda tu nešto nije u redu.

Gradski menadžer Goran Vesić kazao je da ništa ne sprečava opštinu Novu Beograd da počne rušenje nelegalnih objekata. „Šapića ni do sada ništa nije sprečavalo da ruši vikendice na Savskom nasipu, ali očigledno da to do sada nije uradio, a jedan od razloga je verovatno i to što jedna od tih vikendica pripada njegovom ujaku Radetu Dedoviću”, tvrdi Vesić. On je istakao da su sve vikendice na Savskom nasipu sazidane u vreme dok je Šapić bio visoki funkcioner u Gradu, a posle i predsednik Opštine Novi Beograd.  Šapić, s druge strane, ističe da „nije fantom iz Savamale“, i da opština ruši danju uz zakonska ovlašćenja. „Ne možemo da srušimo nijedan objekat dok ga Sekretarijat za izgradnju ne odbije. Nijedan objekat ne zavisi od opštine Novo Beograd, kao što nije ni zavisio jer nije dobio ni jednu odbijenicu”, navodi Šapić.