Nino Brajović / Foto: FoNet, Zoran Mrđa

Ministarstvo kulture za poseban zakon o Tanjugu

Pitanja “Večernjih novosti”, “Politike” i Tanjuga moraju se brzo rešavati, izjavio je državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja Nino Brajović.

On je istakao da ministarstvo smatra da bi trebalo doneti poseban zakon o Tanjugu, po kojem ta agencija ne bi iz budžeta mogla da bude subvencionisana za plate zaposlenih. Brajović je rekao da su “Večernje novosti” zapale u duboku krizu i ocenio da je to posledica loše saradnje Nadzornog odbora i menadžmenta. Prema njegovim rečima, uloga Ministarstva je posrednička i to su “usluge dobre volje”, jer je proces privatizacije kompanije “Novosti” u nadležnosti Ministarstva privrede. On je objasnio da donošenje nove Medijske strategije zavisi od radne grupe i društvenih okolnosti i najavio da bi radna grupa mogla da počne da radi u junu i da “tek na jesen možemo govoriti o izradi nekog dokumenta, koji onda ide u javnu raspravu i dalju proceduru”.

Podsetimo, ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević izjavio je početkom marta da će “sutra ili prekosutra” biti formirana radna grupa i istakao da će medijska strategija biti gotova do sredine juna. On je tada kazao da je “u toku” priprema rešenja i za Tanjug. A ministar Vukosavljević je još u septembru prošle godine najavio da će se to ministarstvo “truditi da u narednih šest meseci donese novu medijsku strategiju”.