Veselin Milić / Foto: FoNet, Aleksandar Levajković

DJB: Zašto se ćuti o pokušaju atentata na Veselina Milića?

Lider pokreta “Dosta je bilo” Saša Radulović upitao je nadležne organe zbog čega ćute o pokušaju ubistva načelnika Policijske uprave Beograd Veselina Milića.

Pokret DJB ističe da postoji potreba da se ovaj slučaj, “od prvorazrednog značaja”, rasvetli.”Stavljanje ovog slučaja u fioku, poput slučaja Jajinci ili nerasvetljenog ubistva pripadnika organizovanog kriminala, poput Saleta Mutavog, bilo bi opasno za ukupnu bezbednost i borbu protiv organizovanog kriminala. Šta se događa sa istragom i da li je i dalje u pritvoru iko od petorice osumnjičenih da su pripremali atentat na Veselina Milića? Uprkos hapšenju koje je izvela beogradska policija pre više od dve nedelje, javnost je uskraćena za informacije o tome, a policija je čak odbila da komentariše pitanje o bezbednosti Milića? Da li se istražuju sumnje o atentatu ili se sve svelo samo na prijavu zbog nelegalnog nošenja oružja? Ova pitanja su posebno važna u svetlu činjenica da su Milić i inspektori kriminalističke policije ušli u trag i prikupili dokaze o organizovanom kriminalu u koji je uključen vrh vlasti”, navodi se u saopštenju DJB.

Ubrzo se oglasio i Veselin Milić koji je istakao da su “apsolutno zlonamerni i netačni” navodi DJB da on ima saznanja o navodnim vezama vrha vlasti sa organizovanim kriminalom. “Pokret DJB je zloupotrebio moje ime zarad sticanja jeftinih poena i pokušao da me uvuče u političko blato lažnim i tendencioznim insinuacijama”, navodi Milić.