Foto: FoNet/Tanjug.info

Mirković traži poništenje izbora u Zaječaru

Grupa građana koju predvodi bivši gradonačelnik Zaječara i nekadašnji član SNS-a Saša Mirković zatražila je juče da se ponište lokalni izbori u Zaječaru.

“Gradska izborna komisija (GIK) mora da poništi kompletne izbore u Zaječaru, jer je naše glasače dovela u zabludu”, naveo je Mirković. Kako je istakao, na izbornom listiću nisu naveli tačno ime predlagača liste Grupa građana “Svi za Zaječar – Saša Mirković – istrajno, časno za život”.  “Ako to ne uradi GIK, pisaćemo žalbu Upravnom sudu”, dodao je Mirković.

Inače, na prošlim lokalnim izborima, 2016, Upravni sud je iz istog razloga, zbog nepotpunog imena jedne liste, poništio izbore u celoj, najvećoj niškoj opštini Medijana. Gradska izborna komisija o zahtevu ove grupe građana još nije odlučivala, ali za N1 su kazali da su upoređivanjem videli da je na glasačkom listiću upisan naziv kao i prilikom podnošenja liste i da za poništavanje izbora nema osnova.

Podsetimo, na lokalnim izborima u Zaječaru, prema preliminarnim rezultatima CRTA posmatračke misije “Građani na straži”, lista “Boško Ničić – Pokret za Krajinu” osvojila je 31,9 odsto, a SNS 30,82. Lista Saše Mirkovića sa osvojenih 1,96 odsto nije prešla cenzus.