Vladimir Dimitrijević / Foto: FoNet, Imre Szabo

Uhapšen koordinator radnog tela RIK u Lazarevcu

Načelnik opštinske uprave u Lazarevcu i koordinator radnog tela RIK Mihajlo Gajić uhapšen je jer je pravio incidente tokom primopredaje izbornog materijala za predsedničke izbore u Srbiji, rečeno je juče na sednici RIK-a.

Predsednik RIK-a Vladimir Dimitrijević kazao je da je dobio informacije o incidentu, da je policija uzela izjave od prisutnih i da je o svemu obavešteno tužilaštvo. Koordinatorka izborne komisije za Beograd Darija Šain rekla je da o incidentu u Lazarevcu obaveštena pre dva dana i da je Gajić te večeri privođen dva puta i da je uništio dva glasačka listića. Ona je obavestila RIK i o jednom tragičnom slučaju – da je jedan od predsednika biračkih odbora u Lazarevcu, kod kojeg se nalazi izborni materijal, izvršio samoubistvo, pa je neophodno sagledati složenu situaciju u Lazarevcu kako bi se izborni dan u toj opštini sproveo regularno.

Opozicija je želela da se u dnevni red uvrsti odlučivanje o podnošenju krivične prijave protiv Gajića, ali je taj predlog odbijen, dok je predsednik RIK-a rekao da pretpostavlja da će državni organi podneti krivičnu prijavu, a da to može učiniti i RIK kada bude dobio sve informacije o tom slučaju.