Nemanja Nenadić / Foto: FoNet, Medija centar

TS: Funkcionerska kampanja dominira u predizbornom periodu

Dominantna odlika ove izborne kampanje je funkcionerska kampanja premijera  Vučića, koji je i kandidat vladajućih stranaka na predstojećim izborima, rečeno je juče na konferenciji za medije “Transparentnosti Srbija” (TS).

Zlatko Minić iz TS kazao je da je u medijima Vučić dominirao s jedne strane svojim aktivnostima kao premijer, od kojih je većina promotivna. Prema njegovim rečima, Vučić je u izveštajima medija, bez obzira da li je reč o onima koji bi se mogli svrstati u “blagonaklone” prema njemu ili ne, istovremeno predstavljan i kao premijer i kandidat za predsednika, što ukazuje da kod medija nije izdefinisano šta je “funkcionerska aktivnost”. Programski direktor TS Nemanja Nenadić kazao je da se u toku dosadašnje kampanje najviše osetilo odsustvo aktivnosti Javnog tužilaštva. “Na svim izborima ljudi su pričali o tome kako se kupuju glasovi. Uloga javnog tužioca može biti da pozove građane da svoja saznanja podele sa tužilaštvom”, kazao je  Nenadić.

On je dodao da su u finišu izborne kampanje iznete i teške optužbe na račun protivnika i članova porodice o ozbiljnim krivičnim delima, a da se Tužilaštvo nije oglasilo ni sa tim u vezi.