Foto: FoNet, Dragan Antonić

Vučić: Sastanak sa Putinom narednih dana

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je juče da će se narednih dana u Moskvi sastati sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom sa kojim će razgovarati o mogućem dolasku jedne ruske kompanije koja bi proizvodila različite vrste mašina.

On je kazao da će razgovarati, pre svega, o ekonomskoj i vojno-tehničkoj saradnji, ali o i kuturnoj saradnji i da će Putini zahvaliti na podršci Rusije teritorijalnim suverenitetu i državnom integritetu Srbije. Kako je rekao, Putin će u maju da predstavi sveobuhvatni plan i program izlaska Rusije iz krize i program rasta, što je interesantno i za našu zemlju.

Inače, predsednički kandidat Milan Stamatović pozvao je i juče ruskog predsednika da ne prima u posetu Vučića pre izbora 2. aprila, kako on to ne bi iskoristio da kaže da i Moskva stoji iza njega. Podsetimo, nakon izbora, a pre konstituisanja nove izvršne vlasti, 2012, 2014. i 2016. godine lideri naprednjaka Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić odlazili su u Rusku Federaciju. I nakon izbora 2014. i 2016. godine, pre formiranja nove Vlade Srbije, Vučić je boravio u Moskvi, a oba puta je saopšteno da se on u Rusiji nalazi – zbog lekarskih pregleda.