Foto: Novosadska novinarska škola

Vučiću višestruko veće vreme u kampanji

Prema najnovijim podacima Novosadske novinarske škole, od svih predsedničkih kandidata, Aleksandar Vučić je ubedljivo najviše vremena dobio na oba javna servisa Srbije, dok je dužina izjava ostalih predsedničkih kandidata na Pink televiziji praktično zanemarljiva u odnosu na vreme koje je dobio Vučić.

U svim emisijama Dnevnika 2 RTS-a, u periodu od 9. do 20. marta, Vučić je govorio 1.438 sekundi, dok je prvi sledeći kandidat po dužini izjava bio Saša Radulović sa 198 sekundi. U Dnevniku RTV-a, Vučić je u istom periodu dobio 647 sekundi, a na drugom mestu je bio Vojislav Šešelj sa 161 sekundom. Na Pinku, Vučić je u udarnoj informativnoj emisiji govorio čak 11.747 sekundi, dok je na drugom mestu ponovo Šešelj, sa 65 sekundi. Na najizbalansiranijoj televiziji, N1, Vučić je imao 851 sekundu, a Saša Janković je kao dugoplasirani imao 442 sekunde izjava.

“Da su televizijske sekunde isto što i glasovi na izborima, RTV bi u drugi krug poslala Vučića i Šešelja, RTS Vučića i Radulovića, televizija N1 Vučića i Jankovića, a na televiziji Pink ne bi bilo drugog kruga, Vučić bi imao 99,17 odsto glasova”, napisali su iz Novosadske novinarske škole na svom Fejzbuk nalogu.

U prethodnom istraživanju NNŠ, u kojem su merili zastupljenost predsedničkih kandidata u centralnim informativnim emisijama, Vučić je takođe imao višestruko veću medijsku pažnju u odnosu na ostale kandidate, izuzev na televiziji N1.