Pasarela Kalemegdan / Foto: ekapija.com

Pasarela na Kalemegdanu do leta 2018.

Firma “Bauvesen” iz Lazarevca dobila je posao izgradnje pasarele koja će povezati Kalemegdan (Veliko stepenište) sa Savskim kejom.

Procenjena vrednost ove javne nabavke je, kako stoji u konkursnoj dokumentaciji, 209 miliona dinara bez PDV-a, odnosno oko dva miliona evra sa PDV-om, piše “Blic”.  Ipak, “Bauvesen” je u svom dopisu ponudila da ceo posao završi za oko 220 miliona dinara sa porezom, odnosno oko 1,8 miliona evra. Ovo je, ipak, mnogo više nego što je očekivano pošto je prvobitno najavljivano da će koštati oko milion evra. Radovi će se, kako je najavljeno, odvijati u dve faze, a rok za njihov završetak je 420 dana od trenutka uvođenja radnika na gradilište. Sama izrada pasarele trajaće 270 dana ili devet meseci, a ostatak radovi na uređenju platoa i šetališta prema ušću. Dakle, sve će biti gotovo u leto 2018. godine.

U podacima Agencije za privredne registre navodi se da je firmi “Bauwesen”, vlasnika Borivoja Trifunovića, od 30. novembra 2016. pretežna delatnost izgradnja železničkih pruga i podzemnih železnica, a da je pre toga bila izgradnja puteva i auto-puteva u izgradnju železničkih pruga i podzemnih železnica. Inače, Gradski arhitekta Milutin Folić  najavio je još u januaru prošle godine da će pasarela biti izgrađena do kraja 2016.