Protest taksista / Foto: FoNet, Imre Szabo

Taksisti iz cele Srbije protestovali zbog uslova rada

Taksisti iz Beograda i 15 gradova organizovani u Ugovornoj privrednoj taksi komori juče su organizovali protestnu vožnju beogradskim ulicama želeći da ukažu na, po njima, narušene uslove poslovanja.

U vožnji je, po podacima organizatora učestvovalo između 800 i 1.000 vozila, a Vladi Srbije i Grada Beogradu predali su 14 zahteva. Traže hitno obrazovanje stručne radne grupe i pregovore s nadležnima radi efikasnog sprečavanja daljeg rada nelegalnih taksista.

Zahtevaju i stavljanje van snage određenih odredaba zakona o poreskom postupku i administaraciji kao i o privrednim društvima. To se zahteva da bi se “stopiralo kontinirano brisanje taksista iz Agencije za privredne registre i primene reprograma poreskog duga”. Traži se i pronalaženje rešenja za uvećani deo poreskog duga, kao i uspostavljanje efikasnog rada inspekcija na terenu. Predsednik tog udruženja Milan Stanković izjavio je da je na početku protesne vožnje u koloni bilo 712 vozila, a da je njihov broj, s obzirom da su pristizale kolege iz drugih gradova, dostigao i 1.000 učesnika protesta. “Stvarno nam je žao što smo u predizbornoj kampanji organizovali protesnu vožnju”, kazao je Stanković.