Foto: FoNet, Ministarstvo građevinarstva

Mihajlović uputila “poslednje upozorenje” građevincima

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović uputila je, kako je istakla, poslednje upozorenje “Putevima Srbije”  i građevinskim firmama da rade, ili će izgubiti posao.

U saopštenju iz njenog kabineta navodi se da je ministarka vanredno obišla radove na deonici Batočina – Kragujevac, gde oko 16 časova nije zatekla nijednog radnika. “Nedopustivo je da po ovako lepom i toplom vremenu nema nijednog radnika na gradilištu. Nećemo da tolerišemo bilo čiji nerad. Građevinska sezona je počela i ne postoji nijedan razlog da radnici ne rade dok god to vremenski uslove dozvole”, kaže potpredsednica Mihajlović.

Podsetimo, početkom avgusta prošle godine ministarka je pustila u saobraćaj deonicu auto-puta od Kragujevca do Batočine, dužine šest kilometara, ističući da se kompletan završetak radova i povezivanje sa Koridorom 10 očekuje do kraja 2017. A još u novembru 2013. tadašnji ministar za regionalni razvoj Igor Mirović tvrdio je da će “put punog profila sa četiri trake od Kragujevca do Koridora 10” biti završen – do 2015. godine.