Tribina u Beški / Foto: N1 printscreen

Tužilaštvo više od dva meseca istražuje slučaj “Beška”

Od napada na aktiviste Inicijative mladih za ljudska prava u Beški prošlo je više od dva meseca, a Osnovno javno tužilaštvo u Staroj Pazovi i dalje prikuplja obaveštenja o ovom događaju.

Kako piše Insajder, istovremeno troje članova Inicijative podnelo je i privatne tužbe protiv N.N. lica zbog nasilničkog ponašanja. Na pitanje Insajdera u kojoj je fazi postupak i da li je ovo tužilaštvo reagovalo po službenoj dužnosti ili na osnovu krivičnih prijava, navodi se „da je predistražni postupak i dalje u toku i da nam trenutno ne mogu dati neke bliže informacije o učesnicima i događaju, jer bi se ugrozilo sprečavanje ili otkrivanje krivičnog dela“. Podsetimo, incident se dogodio 17. januara kada su tribinu koju je organizovala SNS, u trenutku kada je trebalo da govori haški osuđenik Veselin Šljivančanin, aktivisti Inicijative na trenutak prekinuli razvijajući transparent na kome je pisalo “Ratni zločinci da zaćute da bi se progovorilo o žrtvama”.

S druge strane, na rešavanje slučaja “Savamala” čeka se već 11 meseci, a ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ponovio je juče da tužilaštvo treba da reši taj slučaj,  da nije uvek zadovoljan efikasnošću državnih organa, ali smatra da posao treba da bude dobro urađen. “Ne kažem da sam uvek super zadovoljan efikasnošću, ali ako biram da li treba da bude zadovoljan neko ili da se posao uradi kako treba, uvek ću izabrati da posao bude dobro urađen”, kazao je Stefanović.