Saša Janković na skupu u Hercegovačkoj ulici / Foto: Miloš Miškov / Beta

Saša Janković: Vučić je fantom iz Savamale

Predsednički kandidat Saša Janković označio je Aleksandra Vučića kao glavnog odgovornog za nezakonito rušenje u Savamali prošle godine.

Na subotnjem skupu “Konačna istina o Savamali“ u Hercegovačkoj ulici, koja je porušena u noći parlamentarnih izbora (25. aprila 2016. rano ujutru), Janković je ispred nekoliko hiljada ljudi rekao da “nijedan strani državnik, ničiji novac, nikakve televizije neće amnestirati glavnog krivca za zločin protiv naroda i države”.

“Puno je bilo fantoma u ovoj ulici te noći, neki su bili važniji od drugih, a svi su tu bili u ime jednog čoveka. Tebe, Aleksandre Vučiću. (…) Aleksandre Vučiću, ti si kompletan fantom iz Savamale. Tvoja je ovo odgovornost, tvoja je ovo bila ideja, tvoji su interesi bili u pitanju. Godinu dana sistematski pokušavaš da zataškaš ovaj slučaj, da zameniš teze, da zaplašiš, da zastrašiš. (…) I ostao, ili ne ostao predsednik vlade, a nećeš ostati, garantujem ti da ćeš odgovarati pred zakonom”, poručio je Janković Vučiću.

Sa druge strane, Aleksandar Vučić je tokom boravka u Novom Pazaru, u nedelju odgovorio na Jankovićeve optužbe, rekavši “da se slaže sa jednim od svojih političkih protivnika da je verovatno kriv i za poplave”: “Ne znam samo kako su ti geniji to smislili… Savamalu su koristili za najgluplje napade na mene, ali neka maltretiraju i hapse. Ali neka me uhapse zato što bih ja to (srušio) usred bela dana. Da se napravi lepši prostor za našu decu, umesto one tri udžerice”, rekao je Vučić.