Saša Radulović u Kladovu / Foto: DJB Youtube printscreen

Incidenti u kampanji

Dok je davao intervju za TV Kladovo, Sašu Radulovića, lidera pokreta “Dosta je bilo”, nepoznate osobe su gađale jajima. DJB je za ovaj incident optužio Srpsku naprednu stranku, uz napomenu da je samo nekoliko minuta pre incidenta policija bila prisutna, ali da je u trenutku incidenta “nigde nije bilo”.

“Nervoza među Vučićevim pristalicama očigledno raste. To se vidi iz činjenice da nisu u stanju da se kontrolišu. Strah od drugog kruga predsedničkih izbora u kom je Vučić pobediv, tera ih da fizički napadaju političke protivnike. Juče je na ulici napadnuta devojka koja je delila flajere u kampanji Vuka Jeremića, danas Saša Radulović i novinari, sutra ko zna ko”, saopštio je DJB.

Podsetimo, u petak je niška policija uhapsila 34-godišnjeg muškarca (inicijali S.C.) zbog osnovane sumnje da je fizički napao devetnaestogodišnju aktivistkinju predsedničkog kandidata Vuka Jeremića u Nišu, kojoj je od udarca u lice pukla arkada. MUP je saopštio da je aktivistkinja zadobila lakše povrede u predelu lica, a da će S.C. “uz krivičnu prijavu biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu zbog osnovan sumnje da je izvršio krivično delo nasilničko ponašanje”.

Četiri dana ranije Aleksandar Vučić je izjavio da u kampanji “nije bilo nijednog jedinog fizičkog incidenta”, međutim, nakon incidenta u Nišu, istog dana saopštenje je dala Biljana Popović Ivković, državni sekretar MUP. U saopštenju je, između ostalog, pisalo: “U poslednjih nekoliko meseci evidentirano je više od 20 fizičkih napada na aktiviste i prostorije Srpske napredne stranke, koja je na vlasti, ali se od toga nikada nije pravila medijska drama, niti je bilo ko, bez dokaza i unapred, za to optuživao političke protivnike”.