Srušena Hercegovačka ulica / Foto: FoNet, Nenad Ðorđević

U Savamali sutra skup “radi istine i slobode”

Izborni štab predsedničkog kandidata Saše Jankovića najavio je da će se sutra u beogradskoj Savamali okupiti građani “radi istine i slobode”, iako je Policijska stanica Savski venac odbila da primi prijavu tog skupa.

Ističe se da je MUP o skupu “obavešten poštom”. “PS Savski venac, koja je pre skoro 11 meseci odbila da reaguje na pozive građana iz Savamale, odbila je i da primi prijavu javnog skupa u Hercegovačkoj ulici. Time je, posle svih drugih nezakonitosti, MUP pokušao da ospori i pravo građana na slobodno okupljanje, garantovano Ustavom . Nakon što je odbila da primi prijavu javnog skupa, PS Savski venac nije odgovorila ni na prijavu skupa poslatu na drugi, zakonom predviđen način  –  poštom”, navodi se u saopštenju. Dodaje se i da je “umesto da postupa po zakonu, PS na zahtev koji nije primljen, zaveden, niti pročitan, odgovorila saopštenjem u kojem iznosi nepotpune i neistinite informacije”.

Podsetimo, načelnik PS Savski venac Radovan Gatarić saopštio je da “pristalice Saše Jankovića” nisu prijavile skup, ističući da “prijave javnih skupova moraju biti uredne i u skladu sa zakonskim propisima”. Članica Jankovićevog izbornog tima Maja Stojanović prethodno je na Tviteru napisala: “Više od 24 sata se raspravljamo sa policijom da prijavimo skup u Savamali! Neće da prime prijavu”.