Foto: FoNet/Ministarstvo građevinarstva

Nikolićeve vikendice još na istom mestu

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je juče da su vikendice predsednika Srbije Tomislava Nikolića i njegovih sinova u nadležnosti grada Beograda i da će i od glavnog grada, kao i svih drugih lokalnih samouprava, tražiti da dostave planove objekata koji ne mogu da se ozakone.

Podsetimo, ona je isti odgovor na novinarsko pitanje dala još u novembru 2014, dok je predsednik Tomislav Nikolić tada kazao da “ne oseća nikakvu grižu savesti, jer se u Srbiji više ne zna šta znači legalno, a šta nelegalno”. “Ja to nisam zidao kao predsednik države, već mnogo ranije. Možda predsednik države treba da razmisli kada radi nešto bez razloga”, rekao je Nikolić krajem 2014.  Ministarka je juče kazala da očekuje od svih lokalnih samouprava da dostave svoje planove objekata koji ne mogu da budu legalizovani: “To su objekti koji nisu mogli ni po prethodnim zakonima da budu legalizovani i ne mogu ni po ovom.” Ona je dodala da “Ministarstvo još nije dobilo potpunu dokumentaciju u vezi sa nelegalnom gradnjom univerziteta u Novom Pazaru”.

Ministarka je iznela podatke da u Srbiji ima 2,2 miliona bespravnih objekata, skoro milion više nego što je bila procena prošle godine. Ona je napomenula da je popisano 1,4 miliona objekata, tvrdeći da će se, kada se sve ozakoni, u državnu kasu slivati  još 100 miliona evra od poreza na imovinu.