N1/Printscreen

Nereagovanje policije u Savamali – najveći problem

U slučaju “Savamala” nije problem samo rušenje objekata, maltretiranje ljudi, lišavanje slobode, već je krupniji problem to što policija nije reagovala po prijavama građana da se vrši krivično delo, kazao je juče predsednik Upravnog odbora Udruženja javnih tužilaca Radovan Lazić.

“Tužilaštvo nema svoje istražitelje, policija je odvojeni organ. Iako se u izveštaju zaštitnika građana navodi da je policiji prijavljeno, a da se ne postupa, kako možete očekivati od te policije da pruži tužilaštvu dokaze u tom istom predmetu”, rekao je Lazić. Na pitanje da li Tužilaštvo proverava imovinu gradonačelnika Beograda Siniše Malog on je kazao: “Ne znam da je ikada protiv aktuelnog političara pokretan bilo kakav postupak, osim u izuzetnim situacijama kada se radi o ‘mangupima iz naših redova’, i kada je sama politika spremna da se nekoga odrekne i kazni nekoga iz svojih redova. Teško se može reći da je u našoj zemlji situacija sazrela da bi tužilaštvo moglo pokrenuti posupak protiv nekoga ko je na visokim pozicijama na vlasti”, dodao je Lazić.

Državni sekretar u Ministarstvu pravde Radomir Ilić kazao je da je izjava tužioca Lazića o Savamali – “senzacionalna”. “Imamo situaciju da policija i javni tužilac treba da rade na svom odnosu i da ga dalje razrešavaju. Ne vidim ništa veliko u ovome. Više je izjava tužioca Lazića senzacionalna. Ne znam šta piše u predmetu “Savamala”. Zalažem se  za borbu protiv curenja informacije iz policije i javnog tužilaštva”, dodao je Ilić.