FoNet-Beoinfo

Mali gurnuo novinarku Istinomera, beži od pitanja

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali odbio je juče da odgovori na pitanja novinara da li će podneti ostavku zbog rušenja u Savamali i pritom odgurnuo novinarku Istinomera.

On je, naime, prisustvovao početku radova na izgradnji kanalizacione mreže u naselju Kijevo, u beogradskoj opštini Rakovica, ali većina medija nije bila pozvana na ovaj događaj. Među nepozvanima bili su i novinari Istinomera i KRIK-a koji su pokušali da postave pitanja gradonačelniku u vezi sa Savamalom, na koja javnost čeka odgovor skoro godinu dana, ali je Mali odbio da na njih odgovori, dok je nekoliko ljudi okupljenih oko njega sprečavalo novinare da mu priđu.

Inače, predstavnici Inicijative “Ne da(vi)mo Beograd” i juče su ispred Skupštine grada želeli da dočekaju gradonačelnika Malog i od njega lično zatraže ostavku, ali im to, uprkos uredno prijavljenom skupu, nije dozvolio veliki broj policajaca koji ih su ih dočekali ispred Starog dvora. Predstavnik Inicijative Radomir Lazović rekao je agenciji Beta da će njihovi aktivisti nastaviti da primenjuju nenasilne metode kojima zahtevaju ostavku gradonačelnika i odgovornost za rušenje objekata u Savamali.