Istinomer

Inicijativa “Ne davimo Beograd” čekala Malog

Predstavnici Inicijative “Ne da(vi)mo Beograd” juče ujutro su na ulazu Skupštine grada Beograda napravili “živi lanac” želeći da dočekaju gradonačelnika Beograda Sinišu Malog, ali on se nije pojavio.

Oko 30 aktivista Inicijative u sedam časova selo je na stepenište ispred glavnog ulaza i čekali su gradonačelnika do 8.15. Skup koji je protekao mirno i bez incidenata obezbeđivala je policija. Predstavnik inicijative Dobrica Veselinović rekao je da su se aktivisti okupili da bi videli kada će gradonačelnik da dođe na posao, pošto on već duže vreme izbegava građane i novinare. “Okupili smo se jer Mali već duže vreme izbegava građane kao fantom. Ovim nenasilnim činom želeli smo da pokažemo da mi, građani Beograda, branimo ovaj grad i njegove institucije od nasilnika na vlasti”, rekao je Veselinović za Istinomer.

Podsetimo, Inicijativa “Ne da(vi)mo Beograd” i nekoliko hiljada građana već osam puta izlazili su na ulice tražeći hitnu ostavku gradonačelnika Malog zbog nezakonitog rušenja objekata u Savamali. A Siniša Mali juče je sa predsednikom Upravnog odbora kompanije GTC Tomasom Kurcmanom položio kamen temeljac za „Ada mol”, tržni centar koji će se nalaziti nadomak Ade Ciganlije.