Maja Pavlović / Foto: Istinomer, Zoran Drekalović

Vlasnica “Kanala 9” Maja Pavlović prebačena u Urgentni centar

Vlasnica i direktorka TV “Kanal 9” iz Novog Sada Maja Pavlović, koja od 15. aprila štrakuje glađu, prebačena je sinoć u Urgentni centar u Beogradu, na zahtev njenog brata i prijatelja.

Hitna pomoć ju je pregledala i dala joj infuziju, nakon čega su odlučili da je odvedu u Urgentni centar na dalje preglede. Ona je prethodno izjavila da je račun njene televizije odblokiran, ali da će nastaviti štrajk glađu sve dok Organizacija proizvođača fonograma Srbije (OFPS) ne vrati sredstva na račun televizije i podnese zahtev za zaustavljanje postupaka u Ustavnom sudu. “Čim se ispune ti zahtevi prekinuću štrajk, dotle ne smem da prekinem, jer ne mogu da verujem u obećanja. Izdržaću koliko god mogu”, istakla je Pavlović. Naglasila je da to što muči njenu televiziju muči i sve lokalne i regionalne medije u Srbiji, a kao dokaz te tvrdnje navela je da je prema podacima APR ugašeno 125 medija koji nisu mogli da plaćaju previsoke takse.

Ona je tada najavila i da očekuje sastanak sa premijerkom Anom Brnabić. Rečeno joj je da će je premijerka primiti danas, kad god njoj bude odgovaralo, a vlasnica “Kanala 9” kazala je da će predložiti da to bude u podne.