Protest u Grockoj / Foto: FoNet/SzS

Skupština opštine Grocka prihvatila ostavku Dragoljuba Simonovića

Na sednici Skupštine opština Grocka prihvaćena je ostavka predsednika te opštine Dragoljuba Simonovića, optuženog da je nalogodovac paljenja kuće novinara Milana Jovanovića, rekli su predstavnici Saveza za Srbiju (SzS) na protestnom okupljanju u Grockoj.

Nova predsednica opštine je Živadinka Avramović. Uoči sednice, ispred zgrade lokalnog parlamenta okupilo se nekoliko desetina pristalica SzS, ali i simpatizera Srpske napredne stranke. Kako je preneo N1, pre nego što su predstavnici SzS dali izjave, došlo je do manjeg koškanja pristalica dve strane. Novinar Milan Jovanović obratio se okupljenima i rekao da je i dalje uplašen za svoj život. Kazao je i da i dalje “nema kuću kojoj može da se vrati, jer je njegova kuća spaljena”. “Čovek koji je piroman naredio je moje ubistvo, spalio mi, uništio svu imovinu – on je sada pušten na slobodu.  Očekujemo da će sud da reaguje i da sve procesuira da ne bi ta krivična prijava završila u fioci”, rekao je Jovanović. Inače, Simonović je ranije podneo ostavku i na sve funkcije u SNS. On je 25. januara uhapšen zbog sumnji da je naručio paljenje kuće Jovanovića, a pušten je nakon što je u pritvoru proveo nešto više od 30 dana, pošto je sud odbio zahtev tužilaštva da mu produži pritvor.

Predsednik Levice Srbije Borko Stefanović ocenio je da je “velika sramota” što je SNS “dovela ljude iz Smedereva” da, kako je rekao, “brane” predsednika opštine Grocka. A lider pokreta Dveri Boško Obradović smatra da je to “uvod u neku vrstu bratoubilačkog rata” i potvrda da predsednik Srbije Aleksandar Vučić “želi sukobe” između građana. On je ocenio da Srbiju čekaju “turbulentna vremena”. “Sledeći koga ćemo posetiti je Milutin Jeličić Jutka u Brusu, pa idemo u ‘Koridore Srbije’ kod Zorana Babića, pa u Suboticu kod Bogdana Labana, kod Željka Mitrovića u ‘Pink’ i tako redom, do Vučića, dok ne podnese ostavku”, kazao je Obradović.