Radoica Milosavljević / Foto: Print screen N1

Radoica Milosavljević kupio i RTV Bačka Palanka

Kruševački biznismen Radoica Milosavljević nedavno je postao vlasnik još jednog medija – Radio-televizije Bačka Palanka, piše portal “Raskrikavanje”.

Prema dokumentaciji koju je prikupio ovaj portal, RTV Bačka Palanka ušla je u stečaj u martu prošle godine, proglasila bankrot u aprilu, da bi u oktobru bila prodata Milosavljeviću za 1,3 miliona dinara (oko 11.000 evra), odnosno za trećinu procenjene vrednosti. Prema podacima Agencije za licenciranje stečajnih upravnika, procenjena vrednost ovog preduzeća, čija se imovina uglavnom sastoji od televizijske opreme, bila je 4,2 miliona dinara. Stečajni upravnik Ivan Petrović, koji je imenovan za zastupnika RTV Bačka Palanka, za “Raskrikavanje” je kazao da je tako mala cena prihvaćena, jer niko drugi nije ponudio više. RTV Bačka Palanka bila je u stečaju zbog, kako se navodi u rešenju iz marta, “trajnije nesposobnosti plaćanja”, a po predlogu poverioca – JKP “Komunalprojekt” iz Bačke Palanke. Iz tog preduzeća su za “Raskrikavanje” rekli da je dug koji je RTV imala iznosio skoro 355.000 dinara sa kamatom. Kako su istakli, nakon prodaje RTV biće im vraćena tek petina duga – oko 69.000 dinara. Inače, Radoica Milosavljević je do sada kupio televizije u Pančevu, Kruševcu, Pirotu, Požegi, Dimitrovgradu, Centar za informisanje Novi Kneževac, RTV Brus, a osnivač je i preduzeća “SOS kanal Plus”. U julu prošle godine kupio je i paraćinski Kanal M za 50.000 evra.

Kako podseća “Raskrikavanje”, Milosavljevićeve televizije samo u toku prošle godine dobile su više od 50 miliona dinara iz budžeta lokalnih samouprava, a skoro trećinu od toga čini novac koji je dobila RTV Kruševac. Takođe, ističe se da se za Milosavljevića tvrdi da je blizak sadašnjem direktoru BIA i funkcioneru SNS-a Bratislavu Gašiću. Poslednjih dana Milosavljevićeve televizije dospele su u javnost zbog istog mejla koji im je stigao: „Đilas, Hitler i Sergej – to su tri teme koje treba da nam zauzmu prostor u informativi“. Naime, “Južne vesti” su objavile mejl koji su različiti mediji dobili kao uputstvo o tome kako treba da im izgleda program, a čija je autentičnost, kako kažu, potvrđena iz više izvora. U mejlu se spominje i da Studio B „želi da podseti na napade Sergeja Trifunovića, propalog glumca i narkomana“, kao i da se obavezno prenese konferencija za novinare “Srpskog telegrafa”.