Milan Radoičić / Foto: FoNet, A. Levajković

Sud u Prištini izdao nalog za hapšenje Milana Radoičića

Osnovni sud u Prištini izdao je nalog za hapšenje Milana Radoičića, jednog od osumnjičenih u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, javila je Radio-televizija Srbije pozivajući se na prištinske medije.

Tužilac Sulj Hodža izjavio je da će Radoičić biti uhapšen kada uđe na Kosovo. “Da, Specijalno tužilaštvo je zatražilo od Osnovnog suda u Prištini, posebnog Odeljenja za teške zločine da izda nalog za hapšenje Milana Radoičića”, rekao je Hodža. Inače, policija je u novembru prošle godine pokušala da uhapsi Radoičića u severnom delu Kosovske Mitrovice, ali ga nije pronašla u stanu. U istoj akciji uhapšeno je troje Srba kojima je određen sudski pritvor do 23. februara. Lider GI SDP Oliver Ivanović ubijen je 16. januara prošle godine ispred prostorija svoje stranke.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je krajem novembra da država Srbija i policija sa sigurnošću mogu da tvrde da Radoičić nije ubio  Ivanovića. On je naglasio da Radoičić “nije učestvovao u organizaciji, logistici, podstrekavanju” na ubistvo Ivanovića, dodajući da je Radoičić saslušan u Beogradu i da je utvrđeno da nije učestvovao u ubistvu. “On je prihvatio i prošao poligrafsko ispitivanje. Prvo je ucenjivan jedan drugi čovek, pripadnik narko-klana koji je uhapšen na Kosovu po crnogorskoj poternici i kome je nuđeno da optuži Radoičića kako bi mogli da upakuju celu priču i optuže Beograd”, kazao je Vučić, napominjući da je Radoičić “uvek bio prvi na braniku Severne Mitrovice”. “On (Radoičić) je do pre godinu dana, dok nije ubijen ovom kampanjom, bio čovek broj jedan za odbranu Kosova i Metohije u smislu onih koji bi pružili otpor Albancima”, rekao je Vučić, ističući da su kosovski Albanci hteli u tri udarca da sruše poziciju Beograda u pregovorima i da sruše sever Kosova. “Da su ubili Radiočića pre dva dana, ko bi ikada rekao da nije on ubio Olivera Ivanovića”, upitao je Vučić. “Neću da pričam o drugim stvarima. Ne samo da ga nije ubio, nego nije učestvovao ni u logistici, pomaganju ni bilo čemu drugom”, kazao je Vučić.