Viktor Orban / Foto: FoNet/Vlada Srbije

UNS: Igor Žeželj novi vlasnik “Kurira”

Novi vlasnik “Kurira”, 12 portala i još 14 štampanih izdanja, umesto Aleksandra Rodića je Igor Žeželj, vlasnik i direktor firme “Wireless media”, objavilo je juče  Udruženje novinara Srbije (UNS).

Na sajtu Agencije za privredne registre (APR) u rešenju koje je doneto 4. januara, umesto Rodića upisani su Žeželj i Privredno društvo za pružanje telekomunikacionih usluga “Mondo INC doo” Beograd (Stari grad). Žeželj i Rodić UNS-u nisu odgovorili kolika je bila cena “Adria media Grupe” (AMG), koja je izdavač tih medija. “Raskrikavanje” podseća da je pre nekoliko meseci BIRN pisao da je AMG, izdavač dnevnog lista “Kurir”, postigla dogovor o strateškom partnerstvu sa preduzećem „Wireless media“ i portalom “Mondo”, koji je u vlasništvu državnog preduzeća “Telekom Srbija”. Portal “Mondo” osnovao je “Telekom”, a Predrag Vujić, glavni i odgovorni urednik “Monda”, potvrdio je nedavno BIRN-u da je “Telekom Srbija” i dalje vlasnik portala.

UNS napominje da su u vlasništvu AMG-a, kako se navodi na njihovom portalu, listovi “Kurir”, “Gllosy”, “Lena” i “Financial times”, “Men’s health”, “Cosmopolitan”, “Elle”, “Sensa”, “Nacionalna geografija Srbija”, “Lepa&Srećna”, “Winter”, “Summer”, “Asfalt”, “Cosmo Campus” i “Newsweek”, kao i portali “elle.rs”, “yumama.com”, “kurir.rs”, “nationalgeographic.rs”,”menshealth.rs”, “cosmopolitan.rs”, “lovesensa.rs”, “stvarukusa.rs”, “lepaisrecna.rs”, “still”, “glossy.rs” i “espresso.rs”.