Foto: Istinomer, Zoran Drekalović

Mihajlović: Sa opozicijom nema razgovara, Đilas: To pokazuje stepen diktature u kojoj živimo

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je juče da sa opozicijom nema o čemu da se razgovara, dok su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Vlada Srbije uvek spremni da razgovaraju sa nezadovoljnim građanima.

“Sa onima koji su upropastili Srbiju, koji su opljačkali fabrike i ljude izbacivali na ulicu, sa onima koji nisu bili sposobni da izgrade kilometar auto-puta ili obnove prugu, sa onima koji nemaju ni jedan jedini predlog sem mržnje i kojima je jedini cilj gola vlast, s njima nemamo šta da razgovaramo. Ali, i predsednik Aleksandar Vučić i Vlada Srbije i ja uvek smo spremni da razgovaramo sa građanima i da uradimo sve da bismo popravili stvari koje građane pogađaju. Jer naš glavni posao i jeste da svakog dana popravljamo Srbiju”, navela je Mihajlović u pisanoj izjavi. Ona je istakla da niko, kao građanski protesti, nije potpuno razotkrio smisao i suštinu stranaka srpske opozicije i da su ti protesti pokazali da Dragan Đilas, Vuk Jeremić, Boško Obradović i “ostali” niti imaju ideju, niti znaju šta hoće, niti smeju da izađu na izbore. Njih građani koji protestuju ne podržavaju, već se javno distanciraju od njih, navela je Mihajlović, dodajući da “jedino što opozicione stranke znaju jeste da su protiv svega u Srbiji i da mrze predsednika Srbije Aleksandra Vučića”.

A jedan od osnivača Saveza za Srbiju (SzS) Dragan Đilas ocenio je da tvrdnje ministarke Mihajlović “pokazuju stepen diktature u kojoj živimo”. On je u pisanoj izjavi naveo da njena ponuda da neko od građana razgovara sa premijerkom Brnabić ili sa njom “predstavlja uvredu za građane”, kao i da se Mihajlović oglasila “nizom uvreda na račun lidera opozicije kako bi dokazala svoju lojalnost”. “Očigledno da se Zorana Mihajlović prepoznala u rečima Aleksandra Vučića da pojedinci u SNS prave kontakte sa opozicijom, pa se brže bolje oglasila nizom uvreda… “, rekao je Đilas i upitao “zašto bi bilo ko ko ne mora, razgovarao sa premijerkom i vicepremijerkom koje se ni za šta zaista ne pitaju?”. On je kazao da pored pokušaja Zorane Mihajlović da pokaže da je drugačija, niko iz opozicije u to ne veruje, zbog čega za nju, kako je naveo “i pored više puta iznetih želja”, kao ni za ostale članove SNS-a “neće postojati mogućnost promene dresa koji su nosili prethodnih godina”. On je dodao i da će ministarka Mihajlović ostati upamćena po tome što je potpisala, kako u SzS-u navode, “jedan od najštetnijih ugovora po državu Srbiju, za Beograd na vodi”. “Zbog ovog ugovora će svi koji su u njegovom prihvatanju učestvovali, posebno oni koji su ga potpisali, odgovarati pred nadležnim organima”, kazao je Đilas.