Aleksandar Martinović/Foto: FoNet, A. Levajković

Martinović: Sejdinović ne shvata da je Srbija jedna od najuspešnijih evropskih država

Šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović juče je u Skupštini Srbije, tokom rasprave o amandmanima na izmene i dopuna Zakona o zaštiti životne sredine, povezao temu ekologije sa ekonomijom i posetom predsednika Vučića Kazahstanu, pominjući Nedima Sejdinovića i intervju koji je dao Istinomeru, a u kome je naveo da je “Vučić pokrenuo sezonu lova na veštice, strane plaćenike, izdajnike, mudžahedine, ustaše, agente stranih službi…”.

Martinović je kazao da Sejdinović ne shvata da je Srbija jedna od najuspešnijih evropskih država i da je treća po stopi rasta u Evropi i da je ekonomski i politički stabilna demokratska država. “Hoću da kažem da očigledno imamo posla sa ljudima koji ne žele dobro svojoj državi, koji žele da unesu strah i nemir kod građana i koji žele da pokvare sve ono što je Srbija dobro uradila u proteklih nekoliko godina”, rekao je Martinović. On je naglasio da se nada da građani shvataju ko radi svakoga dana u njihovom interesu, a ko “ne radi ništa i ko širi paniku, dezinformacije i svakoga dana kuka, a u životu za Srbiju nije uradio ništa dobro, pa čak ni za svoju profesiju”.

Podsetimo, predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Nedim Sejdinović, kome je više puta prećeno smrću i čija je bezbednost godinama ugrožena, između ostalog, prokomentarisao je izjavu Marka Parezanovića iz BIA, koja se odnosi na spoljne neprijatelje zemlj koji, prema njegovim rečima, deluju i preko nekih medija, uz opoziciju i NVO. „Može se reći da je u pitanju zvanična, uobičajena retorika i vlasti i njihovih medija, ali plašim se i ogromnog dela društva. Zapravo, svi miloševićevski pojmovi iz devedesetih, za koje smo mislili da su nepovratno završili svoju karijeru, vratili su se u punom sjaju kao neka avet iz prošlosti koja nas proganja i podseća na ono što nije učinjeno, ili na ono što nismo učinili. BIA se već duže zloupotrebljava u dnevnopolitičke svrhe, a postavljanje Bratislava Gašića za čelnika ove institucije bio je snažan šamar javnosti, i jasna poruka da se neće prezati ni od čega. Mislim da je izjava Parezanovića, a potom izjava Vučića (koja je suštinski kompatibilna sa Parezanovićevom) – najava da će uskoro početi nova sezona lova na veštice, “strane plaćenike“, “izdajnike“, “mudžahedine“, “ustaše“, “agente stranih službi“, “krtice“, i tako dalje. I da će ovoga puta obračun biti sistematičan i surov. Mora se reći da ništa drugo nisam ni očekivao. Pre pet-šet godina je već bilo jasno da je celokupna Vučićeva infrastruktura duboko ksenofobna, antizapadna, nacionalistička i proruska i da je samo pitanje dana kada će se ovde početi primenjivati putinovske metode uspostavljanja i održavanja jedne manje-više otvorene diktature“, kazao je Sejdinović za Istinomer.