Nebojša Krstić / Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Nebojša Krstić podneo ostavku na mesto člana UO RTS

Nebojša Krstić, marketinški stručnjak i nekadašnji medijski savetnik predsednika Borisa Tadića, saopštio je juče da je podneo ostavku na mesto člana Upravnog odbora Radio-televizije Srbije (RTS).

On je na svom Tviter nalogu kao razlog ostavke naveo nezadovoljstvo izveštavanjem RTS-a o rusko-srpskom kampu na Zlatiboru, u kojem su deca učila vojničke i veštine preživljavanja, a koji je policija zatvorila u petak. “Razlog moje ostavke u UO RTS je to što sam nezadovoljan izveštavanjem RTS o paravojnom kampu, kao i činjenicom da kao član UO RTS nemam prava da se mešam u uredjivačku politiku kuće. Ovaj svoj unutrašnji konflikt mogu da rešim samo ostavkom”, naveo je Krstić, a prenosi Beta.

Podsetimo, Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) izabrao je Nebojšu Krstića i novinara Zorana panovića za članove UO RTS u oktobru 2017. godine, sa liste od 17 kandidata koju je sastavio Savet REM. Krstić je do 6. septembra 2017. bio vlasnik dve marketinške agencije “Nova Communications” i “Nova PR Public Relation”, koje je tada preneo na svoju saradnicu Jasminu Stojanov, nekadašnju šeficu informativne službe Predsedništva, objavilo je Udruženje novinara Srbije u vreme Krstićevog izbora za člana UO RTS-a.

Inače, u julu ove godine sajt “Pištaljka” objavio je da je firma „Nova communications“, koju je osnovao Krstić, od Gradske uprave Beograda dobila posao oglašavanja u novinama vredan 90 miliona dinara (760.000 evra). Prema pisanju Pištaljke, “Nova communications“ je posao dobila na tenderu za oglašavanje u dnevnim listovima i nedeljnicima u narednih godinu dana, a pored nje ponudu je dostavila i firma „Medija point“, koja je u prethodne tri godine od gradske uprave dobila poslove oglašavanja vredne oko 200 miliona dinara. Prethodno je, dodaje se, “Nova” dobila i sedam miliona dinara za usluge oglašavanja od JP “Službeni glasnik“, na čijem čelu se nalazi bivša poslanica DS Jelena Trivan.