Foto: Istinomer, Zoran Drekalović

CRTA: Na četiri mesta u Beogradu najviše glasova Đilasu

Na četiri biračka mesta na opštini Stari grad, na kojima su juče ponovljeni izbori za odbornike za Skupštinu grada Beograda, glasalo je 1.433 birača od ukupno od 5.384 upisanih u birački spisak ( 26,6 odsto), saopštila je posmatračka misija “Crta”.

Najviše glasova osvojila je lista “Dragan Đilas – Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju!” – 453 glasa. Zatim slede liste “Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd!” sa 410, “Šta radite bre – Marko Bastać” sa 237, “Ivica Dačić – SPS, Dragan Marković Palma – JS” sa 106 glasova, “Aleksandar Šapić – Gradonačelnik” sa 56 i Incijativa “Ne davimo Beograd” sa 54 glasa. Lista “Dosta je bilo i Dveri – Da ovi odu, a da se oni ne vrate” osvojila je 23 glasa, “Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka” 22 glasa, “Dr Miloš Jovanović – DSS” – 19, “Da oslobodimo Beograd DS, SDS, Nova stranka” 11, “Građanska Stranka Grka Srbije” pet glasova. Po četiri glasa dobile su liste “Ljubiša Preletačević Beli – Zato što volimo Belovgrad”, “Predrag Marković – Pokret obnove kraljevine Srbije” i “Republikanska stranka – Nikola Sandulović”, po tri glasa “Zelena stranka – Kakav Beograd želiš?”, “Zavetnici” i “Dosta je bilo pljačke, korupcije i lopovluka – Radulović Milorad”, po dva glasa “Liberalno demokratska partija – Čedomir Jovanović” i “Zelena stranka Srbije” i po jedan glas “Ruska stranka – Mile Milošević” i “Nijedan od ponuđenih odgovora”. Ostale liste nisu dobile nijedan glas. Kako je saopštila “Crta”, u toku dana na dva biračka mesta zabeleženi su slučajevi vođenja paralelnih evidencija birača koji su izašli na glasanje, nezavisno od službene evidencije u izvodu iz biračkog spiska, što je zabranjeno članom 27. Pravilima o radu biračkih odbora. U oba slučaja predsednici i članovi biračkih odbora reagovali su i oduzeli spiskove članovima biračkih odbora koji su vodili paralelne evidencije.

Inače, na biračkim mestima 2, 21, 37 i 40 izbori su se ponavljali jer je Gradska izborna komisija utvrdila da je na ovim biračkim mestima 4. marta broj glasačkih listića u glasačkoj kutiji bio veći od broja birača koji su zaokruženi na izvodu iz biračkog spiska.