Foto: UNS

Ulazi u NUNS i “Danas” oblepljeni plakatima

Ulaz u zgradu u Resavskoj 28, gde su sedišta Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS), ponovo je juče oblepljen plakatima, a na isti način je obeležen i ulaz u zgradu u kojoj se nalazi redakcija lista “Danas”.

Na plakatima je pisalo “slobodni”, “nezavisni” i “nepristrasni” novinari agencije NUNS, odnosno “Danasa”, ispod čega je navedeno 10 navodnih „pitanja porodice Gojković za Sašu Jankovića“. Iako je odluka porodice Gojković, čiji je sin pronađen mrtav 1993. u stanu Saše Jankovića, da se ne oglašava u medijima, kako UNS nezvanično saznaje, oni nemaju veze sa izlepljenim plakatima. UNS je i ovaj put slučaj prijavio policiji, koja je izvršila uviđaj. A redakcija “Danasa” saopštila je da ovi plakati “predstavljaju još jedan u nizu pritisaka na slobodnu uređivačku politiku naše medijske kuće”. “Jasno je da je u pitanju reakcija na izjavu Saše Jankovića objavljenu na naslovnici Danasa od utorka, gde on kaže da će posle pobede na beogradskim izborima opozicija zatražiti republičke izbore. Janković je, inače, u ponedeljak boravio u našoj redakciji na snimanju emisije ‘U Beogradu Danas’ koju ćemo emitovati narednih dana na portalu Danasa. Ovo pre svega ukazuje da su noćni gerilci vladajuće stranke dobro obavešteni šta se tokom dana dešava u našoj redakciji i da je prava poruka: ‘Znamo gde ste!’”, kazao je Dragoljub Petrović, glavni urednik ovog lista, pozivajući SNS “da ne zloupotrebljava bilo čiju smrt za obračun sa opozicijom i slobodnim medijima”.

Podsetimo, ulaz u zgradu u Resavskoj već dva puta je tokom ovog meseca bio oblepljen uvredljivim plakatima protiv NUNS-a.