Zoran Radojičić / Foto: FoNet, Aleksandar Barda

“Prvi na listi SNS nelegalno sagradio kuću na Zlatiboru”

Direktor Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj Zoran Radojičić nelegalno je sagradio kuću na Zlatiboru, a dozvolu za gradnju zatražio je tek kada je postao prvi na listi SNS za beogradske izbore, objavila je Meža za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK).

Kako se ističe, Radojičić privodi kraju izgradnju kuće od 150 kvadrata na Zlatiboru, iako za to ne poseduje neophodnu građevinsku dozvolu. Direktor klinike je zahtev za izdavanje dozvole opštini Čajetina podneo pre manje od mesec dana, nakon što je javnost saznala da je prvi na listi SNS-a, a o njegovom zahtevu opština još odlučuje. Novinari KRIK-a otkrili su da u njegovom imovinskom kartonu objavljenom na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije nije spomenuta kuća na Zlatiboru, ali ni druga imovina – plac na kojem je kuća sagrađena i stan u centru Beograda. Neki od tih podataka, kako se naglašava, međutim, dodati su preko noći i na sajtu Agencije našli su se tek nakon što su novinari KRIK-a poslali pitanja o njegovoj imovini. “Prošle srede uveče novinarka KRIK-a postavila je pitanja Agenciji o Radojičićevom stanu i zemlji na Zlatiboru. Umesto odgovora, novinari su sledećeg jutra videli da su se podaci o njima pojavili u Radojičićevom imovinskom kartonu koji je objavljen tog dana”, navodi KRIK i napominje da je Agencija dodala i podatke o zemlji i stanu u imovinske kartone iz 2015. i 2016. godine. Kako ističe portal, podaci o Radojičiću nestali su i sa sajta privatne klinike “Bel Medic”, nakon što je počeo da se bavi politikom.

Takođe, dodaje se da kada je novinarka KRIK-a poslala poruku na Radojičićev broj telefona i zatražila intervju, javila joj se Biljana Popović Ivković, državna sekretarka MUP-a i članica predsedništva SNS-a. Ona je rekla da su podaci o Radojičićevoj imovini dostupni na sajtu Agencije, a nije odgovorila na zahtev za intervju.