Donald Tramp / Foto: FoNet/Xinhua

Tramp traži takmičenje za “najpokvareniji” medij

Američki predsednik Donald Tramp juče je opet optužio medije da prenose lažne vesti i rekao da bi trebalo da se organizuje takmičenje ko najgore prenosi “omiljenog predsednika”.

“Trebalo bi da imamo takmičenje koja je mreža, plus Si-En-En (CNN) i bez Foksa (Fox), najneiskrenija, najpokvarenija i/ili najizopačenja u političkom pokrivanju vašeg omiljenog predsednika (mene)”, naveo je Tramp u jednoj od poruka na Tviteru. Dodajući da su svi “oni loši”, Tramp je naveo da će pobednik tog nadmetanja dobiti “Trofej lažnih vesti”.

Inače, američki predsednik više puta je optužio uticajne medije da šire “lažne vesti”, dok je hvalio televiziju “Foks” i manje desničarske medije kao što je portal “Brajtbart njuz” (Breitbart News) gde je jedan od direktora njegov bivši saradnik Stivi Benjon. Podsetimo, Tramp se nalazi u sukobu sa brojnim medijima, a nedavno je tom nizu dodao i NBC, koji je objavio izveštaj o njegovoj svađi sa državnim sekretarom Reksom Tilersonom. Mreža NBC Njuz javila je da je Tilerson razmišljao da podnese ostavku zbog spoljnopolitičkih neslaganja sa Trampom, ali je američki lider odbacio taj izveštaj kao “lažne vesti NBC Njuza”. “Niski standardi izveštavanja i novinarstva. Bez moje potvrde”, napisao je Tramp.