Savet roditelja sa ministrom / Foto: FoNet/Ministarstvo

Roditelji traže da se direktor vrati do presude Upravnog suda

Roditelji đaka zemunske Osnovne škole “Svetozar Miletić” reagovali su na jučerašnju izjavu ministra prosvete Mladena Šarčevića da će on u njihovom slučaju  “braniti državu”.

Podsetimo, odlukom ministra od 28. avgusta direktor Mosurović razrešen je dužnosti i raspušten je Školski odbor, a ceo kolektiv i većina roditelja  dala je punu podršku direktoru. Roditelji su zatražili da se do danas stavi van snage odluka o razrešenju direktora do presude Upravnog suda “koji je u ovoj zemlji jedini merodavan da utvrdi da li je ili nije bilo nezakonitosti u radu”. “Smatramo nedopustivim da umesto da rešava probleme u Republičkoj prosvetnoj inspekciji, sa kojom je nezadovoljan, ministar nastavlja da preti roditeljima”, dodaje se u saopštenju. Naglasili su da Savet roditelja nastavlja sa svakodnevnim skupovima i poziva Javni servis da i im pruži priliku da objasne šta se u školi dešava. Inače, ministar Šarčević je juče na RTS-u izjavio da “na opstruktivno ponašanje nema pametan odgovor”. “Očekujem da se oni urazume. Veliki deo roditelja želi da im deca idu u školu. Ovo je neka Fejsbuk revolucija… Situacija će se rešiti tako što će se oni urazumiti. Mislim da je dosta toga spontano, i da je dosta toga organizovano”, kazao je Šarčević.

Inače, Savet roditelja ranije je uputio zahtev ministru da u zakonskom roku poništi rešenje, kao što je to uradio u martu ove godine, kada je posle peticije koju je potpisalo preko 1.500 roditelja sadašnjih učenika, ali i brojni nekadašnji učenici škole, poništio rešenje o razrešenju direktora.