Mladen Šarčević / Foto: FoNet, Nenad Ðorđević

Roditelji uporni u odbrani direktora, danas kod ministra

Protest učenika, njihovih roditelja i nastavnog osoblja OŠ “Svetozar Miletić” u Zemunu sa porukom “Ne damo Ljubu” održan je i juče, bez prekida od početka ove školske godine.

Podsetimo, većina roditelja odlučila je da deca neće pohađati nastavu dok ministar prosvete Mladen Šarčević ne povuče odluku o smeni direktora te škole Miroljuba Mosurovića. U Savetu roditelja kažu da će četvoročlana delegacija danas imati sastanak sa ministrom Šarčevićem i da očekuju konstruktivan dijalog. Iz Ministarstva nisu želeli da odgovore na pitanja N1šta bi mogli da budu naredni potezi, ako ne dođe do rešenja. Ministar je rekao da spreman na razgovore, ali nije želeo da prihvati poziv roditelja da dođe u zemunsku školu.”Ja sa aspekta ničijeg ultimatuma neću ići nigde, kada reše da pričamo normalno ja sam dostupan”, rekao je Šarčević. Roditeljima je poručio da se najave, pa će ih primiti kao i sve ostale. Iz Saveta roditelja ističu da ne odustaju od svog zahteva da direktor bude vraćen, kao i da elektronskim putem đaci nadoknađuju propuštenu nastavu. Napominju da žele ministru da ukažu na nezakonitosti rada republičke inspekcije, ali i dodaju da su  svesni da za opstrukciju obaveznog osnovnog obrazovanja zakon propisuje sankcije.

Juče je Inicijativa “Ne da(vi)mo Beograd” uputila pismo podrške učesnicima protesta “sa verom da će napori rezultirati uspehom, te da će se nadležni prihvatiti vrednu lekciju iz građanske solidarnosti, organizovanja i otvorenog dijaloga”.