Saša Mirković / Foto: FoNet, Aleksandar Koković

Saša Mirković uhapšen zbog novogodišnjih paketića

Nekadašnji čelnik Zaječara, bivši poslanik i član SNS Saša Mirković uhapšen je sa svojom bivšom saradnicom, zbog sumnje da su oštetili budžet Grada Zaječara u iznosu od skoro 14 miliona dinara.

Uhapšenima je određeno zadržavanje do 48 sati, saopštio je MUP. Mirković je osumnjičen da je usmeno naložio tadašnjoj šefici kabineta gradonačelnika Mileni Trajković da izvrši nabavku robe, ne pridržavajući se Zakona o javnim nabavkama, i posredovao u tome da Gradska uprava Zaječara od privrednog društva “OFY Company“ DOO Beograd izvrši nabavku robe, čime je pričinjena šteta budžetu Grada Zaječara u iznosu od 13.960.799 dinara. Kako piše CINS, prijavu zbog nabavke novogodišnjih paketića ranije je protiv Mirkovića podneo Boško Ničić, sadašnji gradonačelnik Zaječara, koji je od pre neki dan sa svojim “Pokretom za Krajinu” pristupio SNS. Takođe, protiv Mirkovića, ali i pevača Aleksandra Vuksanovića, poznatijeg kao Aca Lukas, i D. P. podnete su krivične prijave zbog sumnje da su za 20.944.000 dinara oštetili Fudbalski klub “Timok” iz Zaječara. Oni su osumnjičeni da su od avgusta 2013. do februara 2015, iskorišćavanjem svog položaja u FK “Timok” zaključili štetan ugovor o poslovnoj saradnji, na osnovu kojeg je klub sukcesivno uplatio nešto više od 20,9 miliona dinara Timočkoj TV i radiju za prenos utakmica i medijsko promovisanje. Deo ovog novca u iznosu od 1,8 miliona dinara odmah je, dodaje se, prebačen na račun firme “Beoton R” iz Bora, čiji je vlasnik Saša Mirković.

Inače, Saša Mirković je estradni menadžer, vlasnik nekoliko medija, a poslaničku grupu SNS napustio je u novembru 2015. Nakon napuštanja vladajuće stranke, pisao je otvorena pisma Aleksandaru Vučiću u kojima ga, između ostalog, optužuje za apsolutizam, pretnje i ucene upućene njegovoj porodici i saradnicima.