Foto: Pixabay.com

Otkazani autobusi na liniji Priština-Beograd

Naredbom kosovske policije svi redovni polasci na liniji Priština-Beograd otkazani su i tako će biti do sledećeg utorka, prenosi Koha.net.

Direktor autobuske stanice Iljber Čitaku potvrdio je tu informaciju, navodeći da se radi o odlukama autobuskih preduzeća, ali je kazao da mu nije poznat razlog za tako nešto. On je dodao da su pregledom snimaka sa sigurnosnih kamera prethodnih noći uočene grupe ljudi koje ohrabruju odlazak sa Kosova i organizovano kupuju autobuske karte. Ekspert za bezbednosna pitanja Burim Ramadani rekao je da je upravo to bio scenario koji se praktikovao i 2015. godine, kada je došlo do egzodusa Albanaca sa Kosova u zemlje EU. “Upravo je tako počeo talas emigracije u 2015. godini sa ovom grupom ljudi. Celokupna politička elita na Kosovu svesna je ovih grupa. Postoje i snimci koji to potvrđuju. Politička elita zna i vrlo je jasno. Ali nije uhapsila nikoga”, rekao je Ramadani.

U dvomesečnom talasu 2015. godine, Kosovo je napustilo više od 50.000 ljudi. Utočište su zatražili u zemljama Evopske unije, ali većina ih je vraćena.