Brankov most / Foto: Istinomer

Brankov most biće rekonstruisan “za najviše dva i po meseca”

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je juče da će radovi na Brankovom mostu biti završeni za dva ili dva i po meseca.

“Trajaće malo duže. Ja računam dva meseca, dva i po najviše. Dakle, ne šest meseci, ne do kraja godine. Izdržaćemo zajedno saobraćajne gužve koje će se desiti i koje se dešavaju, ali mi drugog rešenja nemamo”, rekao je Mali. S druge strane, Nenad Bajić iz Direkcije za građevinsko zemljište ističe da su radovi ugovoreni da traju 180 dana od uvođenja izvođača u posao. “Međutim izvođač primenjuje tehnologiju koja otvara mogućnost da završi posao i u roku od četiri i po meseca”, kazao je Bajić.

Podsetimo, leva strana Brankovog mosta zatvorena je već četiri godine, a kako je pisao Istinomer, gradski menadžer Goran Vesić još u septembru 2014. tvrdio je da su svi tehnički problemi, koji su kočili početak radova, rešeni i da će rekonstrukcija ubrzo biti završena: “Leva pešačka staza na Brankovom mostu u smeru ka Novom Beogradu biće sanirana i otvorena za pešake početkom oktobra.” (Beta, 6. 9. 2014. godine). Inače, zbog radova na rekonstrukciji mosta od pre dva dana umesto šest, otvorene su četiri trake. Menjaju se čelične konzole, odnosno ploče vezane za konstrukciju mosta, za koje se ne zna u kakvom su stanju. Kako je ranije rečeno,  vrednost poslа je 210 milionа dinаrа.