Foto: FoNet/Vlada Srbije

Ministarka Mihajlović “nije sigurna” da li će Koridor 10 biti završen 2017.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je juče da smatra da Koridor 10 neće biti kompletno završen ove godine zbog “izvesnih problema” u izgradnji.

“U ovom trenutku ne mogu precizno da kažem kada će tačno biti kompletno završen Koridor 10, jer ima izvesnih problema u izgradnji, kao i na Koridoru 11, ali mislim da Koridor 10 neće biti gotov ove godine”, kazala je ministarka. Ona je izjavila da na Koridoru 10 “ima nekoliko kritičnih deonica” i da su uzroci kašnjenja “objektivne i subjektivne prirode”. Ona je iznela procenu da će u toku ove godine na Koridoru 10 i Koridoru 11 pustiti u saobraćaj bar 80 kilometara auto-puta. “Mi smo spremni, na osnovu daljih analiza izvođača, da stanemo i da kažemo koji ugovori treba da se nastave, a koji sa završetkom građevinske sezone da se raskidaju. Nema smisla da više slušamo priče da će nešto da se radi bolje, a da za rezultat nemamo završen put”, rekla je Mihajlović i dodala da se radi na odštetnim zahtevima i izveštajima poput onog koji je Ministarstvo uradilo za kompaniju “Aktor”. Kako podseća “Insajder”, u tom izveštaju se navodi da ova grčka kompanija angažovana na izgradnji Koridora 10 nema dovoljno radne snage, mehanizacije i opreme. Izgradnja deonice koju je trebalo da izgradi firma “Aktor” poskupela je za 20 miliona evra.

Inače, ministarka Mihajlović krajem 2014. izjavila je da Koridor 10 treba da bude završen do 2016. godine, a Koridor 11 od Beograda do Čačka “mora biti gotov” do početka 2017. Međutim, radovi na koridorima do danas nisu završeni, izgradnja auto-puta ka Zlatiboru nije ni počela, a rokovi se opet pomeraju.