Foto: FoNet, Nenad Ðorđević

Vučić podneo ostavku, opozicija zajedno na protestu

Zbog stupanja na dužnost predsednika Republike Aleksandar Vučić podneo je juče  Skupštini Srbije ostavku na funkciju predsednika Vlade Srbije.

Skupština će ostavku konstatovati danas na posebnoj sednici, a potom će, u 12 sati, Vučić položiti zakletvu i početi dužnost predsednika Srbije. A na protest koji je za 18 časova zakazan na Trgu republike, u organizaciji “Pokreta slobodnih građana” Saše Jankovića, svoje članove i simpatizere pozvali su i Demokratska stranka, Pokret “Dosta je bilo”, Socijaldemokratska stranka Borisa Tadića, Vuk Jeremić, ali i Policijski sindikat Srbije. Organizacija “Protiv diktature” najavila je da će i danas od 10 sati ispred Doma Narodne skupštine održati miran protest.

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je juče da je “najava kontramitinga” na dan kada novi predsednik polaže zakletvu poziv na nove sukobe. Ona je rekla da “kontramiting Jankovića najbolje pokazuje njegovu politiku, ali i želju da se izazovu sukobi među građanima”. “Kontramiting Jankovića neodoljivo podseća na vreme režima Slobodana Miloševića. Mislila sam da je to vreme iza nas, ali Janković pokazuje da nije”, kazala je Mihajlović.