Miting SNS u Areni / Foto: FoNet, Zoran Mrđa

SNS (ni)je dostavio izveštaj o predsedničkoj kampanji

Četiri kandidata koja su učestvovala na predsedničkim izborima, pa i pobednik Aleksandar Vučić, nisu dostavila izveštaje o finansiranju kampanje Agenciji za borbu protiv korupcije, piše “Danas”.

Osim liste koja je podržala Vučića, kako se navodi u tekstu, na sajtu Agencije nema podataka o finansijama Milana Stamatovića, Saše Radulovića i Luke Maksimovića. Međutim, Agencija za borbu protiv korupcije saopštila je da je “deset od jedanaest učesnika blagovremeno podnelo izveštaj o troškovima izborne kampanje u elektronskoj i pisanoj formi”. Izveštaj nije, kako se navodi, podnela samo organizacija “Dosta je bilo”, čiji je kandidat bio Saša Radulović. A za izveštaj SNS tvrdi se da nije dostupan “zbog obimnosti”. “Verifikovani izveštaji su javno dostupni na internet prezentaciji Agencije za borbu protiv korupcije, osim izveštaja koalicije oko SNS. Zbog obimnosti izveštaja, koji ima gotovo 300 strana, Agencija se suočila sa tehničkim problemom pri verifikaciji izveštaja. Ovaj tehnički problem nema uticaja na sam proces kontrole izveštaja o troškovima izborne kampanje i sve aktivnosti u tom procesu odvijaju se uobičajeno”, dodaje se u saopštenju.

Inače, rok za političke stranke, grupe građana i koalicije koje su predložile kandidate za predsednika da dostave izveštaj o troškovima kampanje istekao je 22. maja. U tom izveštaju politički subjekti su dužni da prikažu sve prihode i troškove, podatke o eventualnim kreditima koje su uzimali, izbornom jemstvu, odnosno sve ono što se odnosi na finansije izborne kampanje.