Foto: FoNet/MUP Srbije

Tramp smenio direktora FBI

Američki predsednik Donald Tramp smenio je direktora Federalnog istražnog biroa (FBI) Džejmsa Komija, koji je bio zadužen za istragu o mogućim vezama između Trampovog predizbornog tima i Rusije.

“FBI je jedna od najcenjenijih institucija u našoj zemlji, ali će je danas obeležiti odlazak jednog člana”, rekao je Tramp i dodao da odmah počinje “potraga” za novim direktorom. Tramp je u pismu upućenom Komiju naveo da se njegova dužnost na čelu FBI-a završava i da odluka odmah stupa na snagu. Komi je bio zadužen za istragu o eventualnom ruskom mešanju u izborni tok i hakerskom napadu izbornog štaba demokratske kandidatkinje Hilari Klinton za vreme kampanje za predsedničke izbore. Usred predizborne kampanje Komi je sproveo istragu i o privatnom serveru koji je Hilari Klinton koristila dok je bila na čelu Stejt departmenta.

Tramp je izjavio da će umesto Komija doći neko ko će raditi “daleko bolji posao” i vratiti duh i prestiž FBI-ju. On je na svom nalogu na Tviteru poručio da će mu demokrate i republikanci ukoro biti zahvalni zbog odluke da otpusti Komija.