Radomir Nikolić / Foto: FoNet, Aleksandar Koković

Kragujevac spreman da privremeno preuzime RTK

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić poručio je da će Radio televizija Kragujevac (RTK), čija je privatizacija raskinuta u januaru, moći da opstane, ali sa manjim brojem zaposlenih i moraće sebe da izdržava i bude likvidna.

On je najavio da je Grad spreman da uputi zahtev Vladi za privremeno preuzimanje kapitala RTK, ali tek pošto se u preduzeću realizuje državni socijalni program za dobrovoljni odlazak zaposlenih iz preduzeća. Na sastanku koji je inicirala delegacija zaposlenih i sindikata “Nezavisnost” RTK, Nikolić je rekao da emitovanje programa te medijske kuće ne može da bude obnovljeno sve dok se ne namire dugovanja za dozvole REM-u. Prema navodima učesnika sastanka, gradonačelnik je odbio da potpiše sporazum po kome će Grad svim zaposlenim, i onima koji ostaju, i onima koji odlaze iz preduzeća, obezbediti isplatu zaostalih zarada. Umesto toga on je potvrdio da će sačiniti pismo o namerama u vezi sa daljim koracima za sanaciju stanja u RTK.

Podsetimo, bivši vlasnik te medijske kuće Radoica Milosavljević u izjavi za Istinomer za neisplaćene zarade u RTK optužio je radnike “koji nisu dovoljno radili nakon privatizacije i Grad koji nije raspisao konkurs za projektno finansiranje medija”.