Milutin Folić / Foto: FoNet, Beoinfo

Gradnja novog mosta na Dunavu kod Ade Huje – uskoro

U okviru srednjeg magistralnog prstena u Beogradu uskoro će početi gradnja još jednog mosta na Dunavu, kod Ade Huje, izjavio je gradski glavni urbanista Milutin Folić.

On je kazao da je novi most neophodan kako bi se Pupinov most između Zemuna i Borče spojio sa Zrenjaninskim i Pančevačkim putem. Gradnja mosta preko Ade Huje, koji će biti dug nešto manje do tri kilometra, prema prvim procenama, trebalo bi da košta oko 180 miliona evra. “Preko špica Ade Huje, nizvodno od sportskih sadržaja, proći će most sličan mostu na Adi Ciganliji, a trebalo bi da poveže saobraćajnicu koja ide oko pančevačke strane Beograda”, rekao je Folić i dodao da bi izgradnjom tog mosta u potpunosti bio završen srednji magistralni prsten u Beogradu.

Inače, gradnju tog mosta je još u izbornoj kampanji 2008. najavio tadašnji kandidat za gradonačelnika Dragan Đilas. On je kazao da bi japanska vlada trebalo da obezbedi kredit za most, a da je njihova procena da bi koštao 207 miliona evra. Međutim, već naredne godine Đilas je izjavio da je je most preko Ade Huje “u drugom planu”, zbog toga što su Srbija i Beograd u međuvremenu “ispali iz kriterijuma” japanske vlade za dodelu najpovoljnijih kredita.