Foto: FoNet/TV FoNet

Ponovljeno glasanje: Glasalo 1033 birača, Vučiću 793 glasa

Kako je saopštila CRTA posmatračka misija „Građani na straži“, na tri biračka mesta na kojima se ponavljalo glasanje za predsedničke izbore, u Novom Sadu, Leskovcu i Trsteniku, izašlo je 1033 birača, što je 32,8 odsto građana upisanih u birački spisak.

Od 1033 glasa, Vučić je dobio 793, Janković 135, Luka Maksimović (Ljubiša Preletačević Beli) 45, a Vuk Jeremić je imao 13 glasova.

Misija „Građani na straži“ saopštila je i da je oko 19 časova na biračkom mestu u Novom Sadu došlo do incidenta, „kada su tri osobe sa maskama noseći umrlice došle na biračkom mesto i htele da glasaju“, što im nije bilo dozvoljeno, jer nisu bile upisane u birački spisak. Takođe, u toku dana je na istom biračkom mestu primećeno vozilo u kome se vodila evidencija o tome ko je izašao da glasa.

Vučić je održao posebnu konferenciju za štampu povodom glasanja na ova tri biračka mesta, zaključujući da su „građani na ponovljenim izborima svima održali lekciju i poručili da žele stabilnost i da neće dozvoliti da im se dira u izbornu volju“.

Ako ne bude novih prigovora, Republička izborna komisija bi trebalo da proglasi konačne rezultate najkasnije 96 sati nakon zatvaranja biračkih mesta, odnosno, najkasnije do 21. aprila u 20 časova.