Nedim Sejdinović / Foto: FoNet, Božidar Petrović

Sejdinoviću prete smrću zbog šale na Fejsbuku

Predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine Nedim Sejdinović dobio je na desetine uvreda i pretnji nakon što je na svom privatnom “Fejsbuk” profilu objavio fotografiju žute patke, simbola inicijative “Ne davimo Beograd”, uz poruku “Srećan Veliki patak svima koji slave”.

On je, kako piše “Cenzolovka”, pretnje prijavio policiji i tužilaštvu, a među brojnim psovkama, pretnjama i optužbama koje su mu upućene, nazivaju ga “balijom”, “muslimanom”, “autonomašem”, kao i da je “soroševac”, i da se “sprda” sa hrišćanskim praznikom. Sejdinović je za “Cenzolovku” rekao da je iznenađen porukama koje mu pristižu, jer je njegov post bio bezazlena šala. “Ja sam aludirao na žutu patkicu koja je simbol protesta ‘Ne davimo Beograd’ i smatrao da je to jedna benigna šala koja ne bi trebalo da uvredi nekoga. Bez obzira što je ovo povod, uzrok je suštinski vezan za same demonstracije i posledica je otvorenog lova na veštice, koji je šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović otvorio na mene i još neke ljude, prozivajući nas što smo bili na protestima”, naveo je Sejdinović.

Novinarska udruženja jednoglasno su osudila Martinovićev istup i okarakterisala ga kao crtanje mete na čelo novinarima, pozivajući tužilaštvo da reaguje.