FoNet/Beoinfo;

“Beogradska zima” koštala 400.000 evra

Grad Beograd je za organizaciju svih programa tokom dva meseca “Beogradske zime” potrošio 49.904.439 dinara (oko 400.000 evra), a istovremeno je u sektoru turizma i usluga zaradio 21 milion evra (oko 2,5 milijardi dinara), izjavio je juče gradski menadžer Goran Vesić.

U ovu zaradu nije uračunat procenat povećanja naplate PDV, s obzirom na povećanu potrošnju roba i usluga tokom novogodišnjih praznika. “To znači da je Beograd prihodovao 50 puta više nego što je uložio u ovu manifestaciju”, rekao je Vesić.  On je kazao da je u decembru 2016. zabeležen rast dolazaka stranih gostiju od 14 procenata, odnosno za 19 odsto više u odnosu na decembar 2015. godine.

Podsetimo, Vesić je još prošlog novembra najavio da će gradska vlast “do 1. februara izaći sa zvaničnim izveštajem o tome koliko je koštala Nova godina”, ali je to učinjeno tek sada, mesec i po dana kasnije. Takođe, portal “Pištaljka” pisao je da je tender za rasvetu namešten, jer je njime traženo da dekorativni elementi budu kao na fotografijama koje u Srbiji prodaje samo firma „Kip lajt” iz Beograda koja je “neprikosnoveni pobednik na tenderima za novogodišnju rasvetu u Beogradu i proteklih nekoliko godina”. Inicijativa “Ne da(vi)mo Beograd” tužila je Grad Beograd zbog nameštanja ovog tendera.